Ai o Canisa?

Afla cum te poate ajuta Canise.ro sa vinzi pui aici!

Utilizator:
Parola:
 
SocialTwist Tell-a-Friend
Facebook în aer liber pentru câinele tău! - Imaginea 1

Facebook în aer liber pentru câinele tău!

Ce trebuie să ştim despre socializarea câinelui cu oamenii? - Imaginea 1

Ce trebuie să ştim despre socializarea câinelui cu oamenii?

Esti pregatit sa convietuiesti cu un caine? - Imaginea 1

Esti pregatit sa convietuiesti cu un caine?

Pericole pentru cainele tau! - Imaginea 1

Pericole pentru cainele tau!

Cum iti gasesti un caine de rasa? - Imaginea 1

Cum iti gasesti un caine de rasa?

Ce rasa ti se potriveste? - Imaginea 1

Ce rasa ti se potriveste?

Cum alegi un crescator? - Imaginea 1

Cum alegi un crescator?

  • Membri: 8976
  • Canise: 491
  • Asociatii chinologice: 56
  • Caini: 3551
  • Caini de vanzare: 1028
  • Masculi de reproductie: 399
  • Femele de reproductie: 444
  • Anunturi monte(prenotari): 97
  • Cuiburi: 246
Nume:
Email:
Parola:
 
 

Rasa Shetland Sheepdog

Shetland Sheepdog

Shetland Sheepdog - Imaginea 1Shetland Sheepdog - Imaginea 2Shetland Sheepdog - Imaginea 3Shetland Sheepdog - Imaginea 4Shetland Sheepdog - Imaginea 5

Denumirea de origine Shetland Sheepdog

Denumirea in engleza Shetland Sheepdog

Face parte din grupa de caini I: Sheepdogs and Cattle Dogs (except Swiss Cattle Dogs)

Rasa Shetland Sheepdog, cunoscuta si sub denumirea de Sheltie, isi are originile in insulele Shetland din nordul Scotiei. Spre deosebire de alte rase miniaturale care au caracteristici foarte asemanatoare cu rasele corespondente de talie mare, despre rasa Shetland Sheepdog nu se poate spune ca a fost dezvoltata din rasa Rough Collie pentru a obtine caracteristici ale rasei, dar dimensiuni mai mici.

Mai degraba se poate lua in considerare varianta ca aceasta rasa de caini este descendenta a rasei Collie, originile Sheltie-ului nefiind cunoscute cu precizie. Se presupune ca rase ca Greenland Yakki Dog, Kings Charles Spaniel, Pomeranian si chiar Border Collie au fost utilizate pentru dezvoltarea rasei Shetland Sheepdog.

Anul 1909 a marcat recunoasterea initiala a Sheltie-ului de catre English Kennel Club, iar primul Sheltie inregistrat a fost o femela numita "Badenock Rose". Primul Sheltie inregistrat de American Kennel Club a fost "Lord Scott" in 1911.

Cainele de rasa Shetland Sheepdog este un caine puternic, agil, cu o constitutie usoara, caine frumos cu cap alungit in forma de pana. Blana sa are 2 straturi, unul aspru si unul fin, matasos. Unii sunt de parere ca este copia perfecta in miniatura a unui Collie cu par lung.

Partea de sus a botului trebuie sa fie paralela cu cea a craniului. Blana dubla, lunga, se aseaza in jurul gatului precum coama unui leu si poate avea culori ca albastru-merle, sable si negru in combinatie cu alb si/sau tan. Pe picioare si pe coada lunga, culorile sunt mai inchise.

Ochii migdalati sunt in general inchisi la culoare. Exceptie fac cainii Sheltie de culoare albastru-merle, acesti caini avand ochi albastri sau merle. Cainele va avea o expresie atenta, gentila, intrebatoare si inteligenta. Trufa trebuie sa fie neagra, iar muscatura in foarfece.

Inaltimea atinge 33 - 40.6cm, iar greutatea este intre 6.4 - 12.3kg.

Speranta de viata este de 12 - 15 ani.

La fel ca la Rough Collie, si la Shetland Sheepdog exista tendinta de a mosteni anumite boli ale ochilor sau malformatii. Hipotiroidismul este o alta boala ce poate fi uneori intalnita la acesti caini. Rasa Sheltie nu trebuie supra-alimentata!

Cainele Sheltie este ideal caine de familie, o companie loiala, cu un temperament agreabil. Tandru, sensibil, plin de gratie si de energie cainele de rasa Shetland Sheepdog este renumit pentru inteligenta sa si usurinta de invatare.

De asemenea, el nu va dezamagi ca si caine de paza. Destinata traiului in famile, aceasta rasa are nevoie de oameni iubitori pentru a se dezvolta sanatos. Le place sa vaneze si sa fie tot timpul ocupati. Se vor adapta cel mai bine la curte, dar nici viata la apartament nu le va pune probleme atata timp cat le este asigurata doza necesara de exercitii fizice.

Va fi companion ideal pentru copiii alaturi de care este crescut si va fi suspicios fata de straini. Bine educat si respectat, un Sheltie nu va dezvolta probleme de comportament si va fi o companie inegalabila pentru om.

Pagina vizualizata de 16322 ori

Canise Shetland Sheepdog

Nu am gasit nici o canisa ce creste rasa Shetland Sheepdog
Canisa ta poate fi aici! Inscrie canisa ta!

Caini Shetland Sheepdog de vanzare

Nu am gasit anunturi de caini de rasa Shetland Sheepdog de vanzare
Ai un caine de vanzare? Click aici pentru a adauga un anunt
 
Copyright 2008 - 2014 © Powered by CRK Toate drepturile rezervate