Ai o Canisa?

Afla cum te poate ajuta Canise.ro sa vinzi pui aici!

Utilizator:
Parola:
 
SocialTwist Tell-a-Friend
Facebook în aer liber pentru câinele tău! - Imaginea 1

Facebook în aer liber pentru câinele tău!

Ce trebuie să ştim despre socializarea câinelui cu oamenii? - Imaginea 1

Ce trebuie să ştim despre socializarea câinelui cu oamenii?

Esti pregatit sa convietuiesti cu un caine? - Imaginea 1

Esti pregatit sa convietuiesti cu un caine?

Pericole pentru cainele tau! - Imaginea 1

Pericole pentru cainele tau!

Cum iti gasesti un caine de rasa? - Imaginea 1

Cum iti gasesti un caine de rasa?

Ce rasa ti se potriveste? - Imaginea 1

Ce rasa ti se potriveste?

Cum alegi un crescator? - Imaginea 1

Cum alegi un crescator?

  • Membri: 8976
  • Canise: 491
  • Asociatii chinologice: 56
  • Caini: 3551
  • Caini de vanzare: 1028
  • Masculi de reproductie: 399
  • Femele de reproductie: 444
  • Anunturi monte(prenotari): 97
  • Cuiburi: 246
Nume:
Email:
Parola:
 
 

Rasa English Springer Spaniel

English Springer Spaniel

English Springer Spaniel - Imaginea 1English Springer Spaniel - Imaginea 2English Springer Spaniel - Imaginea 3English Springer Spaniel - Imaginea 4English Springer Spaniel - Imaginea 5

Denumirea de origine English Springer Spaniel

Denumirea in engleza English Springer Spaniel

Face parte din grupa de caini VIII: Retrievers - Flushing Dogs - Water Dogs

In secolul al XIX-lea, Norfolk Spaniel-ul initial era unicul caine de vanatoare in Anglia. Odata ce secolul se apropia de sfarsit, spaniel-ul a devenit mai cizelat si si-a mai incetinit dezvoltarea, separandu-se in Welsh Springer Spaniel si Springer Spaniel Englez.

Descendent al vechiului Field Spaniel care astazi aproape ca nu mai exista, English Springer Spaniel-ul a fost oficial recunoscut de catre English Kennel Club in 1902, iar in 1927, rasa a fost recunoscuta si de American Kennel Club.

Despre cainii de rasa Springer Spaniel a scris cu mare talent Jacqueline de Bargede care poseda o minunata crescatorie cu acesti caini la Ternay. Denumirea de Springer (saritor) i se trage de la insusirea de a face vanatul sa sara, din locul unde a fost gasit.

In prezent este considerat ca una din cele mai bune rase de caini de vanatoare.

Este insa o rasa asupra careia exista discutii contradictorii la nivelul asociatiilor chinologice si a crescatorilor acestei rase datorate diferentelor intre English Springer spaniel-ul caine de vanatoare, cu parul mai scurt si cel care este parca facut pentru expozitii, dar nu are abilitati atat de bune pentru urmarirea vanatului. Astfel, exista pareri ce doresc ca aceasta rasa sa fie impartita in doua respectand mai indeaproape criterii fizice si temperamentale ale rasei.

Astfel, putem diferentia cele doua exemplare ale aceleiasi rase numindu-le: Field-Breed ("rasa de camp") si Show-Breed ("rasa de expozitie"). Rasa este recunoscuta de urmatoarele asociatii si cluburi internationale: CKC, FCI, AKC, UKC, KCGB, CKC, ANKC, NKC, NZKC, CCR, APRI, ACR.

Este un caine solid, puternic si activ, construit pentru rezistenta si lucru. Capul este mare dar proportionat, craniul de lungime mijlocie, destul de lat si usor boltit, botul lat si adanc, usor tesit, nasul bine dezvoltat, cu nari largi; ochii de marime mijlocie, expresivi, de culoare castaniu inchis, au o privire blanda si vie; urechile de forma lobata ca frunza, lungi, sunt atasate adanc, la inaltimea ochilor. Gatul este viguros, musculos, potrivit de gros si de incarcat.

Trupul este puternic, relativ lung, pieptul adanc si bine dezvoltat, spatele drept, lung si puternic, umerii lungi si oblici; picioarele anterioare sunt drepte si puternice, impodobite cu franjuri; au glezne puternice si flexibile; cele posterioare, bine lasate in jos pana la jaret, sunt usor curbate. Mersul acestui caine este inconfundabil: isi lanseaza picioarele anterioare in linie drepta, din umeri.

Coada prinsa adanc, purtata vesel in jos, niciodata deasupra spatelui, este potrivit de lunga. Parul este des, neted, impermeabil, dar nu aspru. English Springer Spaniel-ul de camp are in general parul mai scurt. In mod normal ei vor naparli in lunile de primavara si in cele de vara, dar acest lucru se intampla uneori si toamna.

La English Springer Spaniel pot fi intalnite mai multe culori, printre care: alb cu maroniu, alb cu negru sau nuante combinate. Pete de culoare vor fi observate de obicei in zona sprancenelor, la urechi si la coada.

Prin miscare vioaie a cozii, cainele indica stapanului tot ce se intampla cu vanatul; printr-o miscare mai mult sau mai putin rapida, indica vanatorului daca vanatul este gata sa zboare sau sta ascuns.

Inaltimea la greaban atinge 51cm la masculi, respectiv 50cm la femele; iar greutatea este de 22-24 kg la masculi si 22.5 kg la femele.

Durata medie de viata a English Springer Spaniel-ului este de 12-14 ani, iar o femela va da nastere in medie la 7 pui.

Ca si in cazul altor rase de caini sunt cateva boli la care este predispus cainele de rasa English Springer Spaniel. Pot aparea infectii ale urechilor (otite), ale ochilor (glaucom) sau ale glandei tiroide (hipotiroidism).

De asemenea, la aceasta rasa sunt frecvente displaziile de sold, epilepsiile (apar la varsta de 2-5 ani). Atentie la modul de hranire al cainelui deoarece este o rasa predispusa la supraponderabilitate. Cancerul de piele poate aparea de asemenea.

Ca temperament, el este un caine inteligent, bun invatacel si uneori incapatanat. Activ si energic, inotator desavarsit, English springer Spaniel-ul va fi un bun companion, tolerant cu copiii daca este bine dresat. Pentru a-si dezvolta aptitudinile de vanatoare este indicat ca antrenamentul sa cuprinde exercitii in acest sens.

Are tendinta de a fi agresiv atat fata de alti caini, cat si fata de straini. Atentie: el poate dezvolta fobii fata de persoane necunoscute sau chiar fata de obiecte inerte. Dresajul cainelui de rasa English Springer Spaniel trebuie sa urmareasca o socializare completa a acestui caine pentru ca el sa-si depaseasca de timpuriu timiditatea.

Se poate adapta si la apartament daca i se ofera indeajuns exercitiu fizic, dar aici va deveni destul de inactiv. Daca este lasat singur prea mult timp el va latra mult. Mereu energic, excelent paznic al casei si extrem de fericit va fi intr-o curte unde spatiul de joaca sa nu ii lipseasca. Copiii activi vor fi partenerii preferati.

Pagina vizualizata de 21295 ori

Canise English Springer Spaniel

Canisa Canisa Krisinapoi sus 

Canisa Kris - Imaginea 1

Canisa Kris

Adresa: bucuresti, Sector 2 (Bucuresti)

Rase crescute: Airedale Terrier, Akita, Alaskan Malamute, American Cocker Spaniel, Austrian Pinscher, Beagle, Beagle-Harrier, Border Collie, Boston Terrier, Bull Terrier, Bulldog, Bulldog Francez, Bullmastiff, Cane Corso, Cavalier King Charles Spaniel, Chihuahua, Ciobanesc Alb Elvetian, Ciobanesc Australian, Ciobanesc Caucazian, Ciobanesc German, Ciobanesc Romanesc de Bucovina, Ciobanesc Romanesc Mioritic, Collie Smooth, Copoi Ardelenesc, Dalmatian, Deerhound, Dobermann, Dog Argentinian, Dogo Canario, Dogue de Bordeaux, English Cocker Spaniel, English Setter, English Springer Spaniel, Fila brasileiro, Fox Terrier (Smooth), Fox Terrier (Wire), German Hound, German Pinscher, German Spaniel, German Spitz, Golden Retriever, Gordon Setter, Havanese, Husky Siberian, Irish Red and White Setter, Italian Pointing Dog, King Charles Spaniel, Labrador Retriever, Lhasa Apso, Mastiff, Neapolitan Mastiff, Ogar Afgan, Ogar Englez Cenusiu, Pinscher Pitic, Poodle, Rottweiler, Saint Bernard Dog, Samoyed, Schnauzer Pitic, Setter Irlandez Rosu, Shar pei, Shih Tzu, Spitz Japonez, Tosa Inu, Westie

Hrana folosita: Biomil, Royal Canin

Servicii oferite: adulti, dogsitter, dresaj - agilitate, dresaj - disciplina, dresaj - dog dancing, dresaj - paza si protectie, dresaj - salvare, dresaj - urma, monte, pensiune, pui

Mai multe detalii...

Alte informatii Canisa KRIS vinde pui din rasele:Dog de Bordeaux,Ciobanesc Caucazian,Cane Corso, Golden-Labrador Retriever,Chow-Chow,Westie,York Shire,Saint Bernard,Shih-Tzu,Bichon Maltese, Frisee, Bolognese,Pomeranian,Beagle,Bullterrier,Shar-Pei,Bulldog Englez-Francez,Rottweiler,Ciobanesc German din canisa proprie ... citeste mai mult

Pentru a vedea detaliile de contact autentifica-te!
Daca nu ai cont te poti inregistra gratuit aici!
Canisa ta poate fi aici! Inscrie canisa ta!

Caini English Springer Spaniel de vanzare

Nu am gasit anunturi de caini de rasa English Springer Spaniel de vanzare
Ai un caine de vanzare? Click aici pentru a adauga un anunt
 
Copyright 2008 - 2014 © Powered by CRK Toate drepturile rezervate