Ai o Canisa?

Afla cum te poate ajuta Canise.ro sa vinzi pui aici!

Utilizator:
Parola:
 
SocialTwist Tell-a-Friend
Facebook în aer liber pentru câinele tău! - Imaginea 1

Facebook în aer liber pentru câinele tău!

Ce trebuie să ştim despre socializarea câinelui cu oamenii? - Imaginea 1

Ce trebuie să ştim despre socializarea câinelui cu oamenii?

Esti pregatit sa convietuiesti cu un caine? - Imaginea 1

Esti pregatit sa convietuiesti cu un caine?

Pericole pentru cainele tau! - Imaginea 1

Pericole pentru cainele tau!

Cum iti gasesti un caine de rasa? - Imaginea 1

Cum iti gasesti un caine de rasa?

Ce rasa ti se potriveste? - Imaginea 1

Ce rasa ti se potriveste?

Cum alegi un crescator? - Imaginea 1

Cum alegi un crescator?

  • Membri: 8976
  • Canise: 491
  • Asociatii chinologice: 56
  • Caini: 3551
  • Caini de vanzare: 1028
  • Masculi de reproductie: 399
  • Femele de reproductie: 444
  • Anunturi monte(prenotari): 97
  • Cuiburi: 246
Nume:
Email:
Parola:
 
 

Rasa Copoi Ardelenesc

Copoi Ardelenesc

Copoi Ardelenesc - Imaginea 1Copoi Ardelenesc - Imaginea 2Copoi Ardelenesc - Imaginea 3Copoi Ardelenesc - Imaginea 4Copoi Ardelenesc - Imaginea 5

Denumirea de origine Erdelyi Kopo

Denumirea in engleza Transylvanian Hound

Face parte din grupa de caini VI: Scenthounds and Related Breeds

Transylvanian Hound sau Copoi Ardelenesc este o rasa foarte veche ce dateaza din secolul al IX-lea si are ca tara de origine Ungaria. Evolutia si dezvoltarea acestor caini de rasa a fost influentata atat de schimbari climatice si geografice, cat si de tipurile de vanatoare. Astfel, rasa Erdelki Kopo (denumirea originala) a fost extrem de apreciata inca din Evul Mediu cand acesti caini de rasa erau preferati de nobilime in partidele de vanatoare.

De-a lungul vremii, dezvoltarea agriculturii si silviculturii a determinat evolutia rasei in special in zonele inalte, bine impadurite, ale Carpatilor. Terenul foarte variat pe care a fost crescuta aceasta rasa a dus la existenta a doua varietati de Copoi Ardelenesc: Marele Copoi Ungar, folosit la vanatoarea de animale mari si Copoiul Mic de Transilvania, bun urmaritor al vanatului de talie mica si al caprelor din regiunile stancoase.

O perioada, intre cele doua varietati s-au efectuat si imperecheri, insa la inceputul secolului al XX-lea Copoiul de Transilvania disparuse aproape in totalitate. Din 1968 s-a reluat cresterea si selectionarea rasei Erdelki Kopo, iar astazi, in Ungaria si in regiunile invecinate din Romania exista exemplare de talie mare. Copoiul Mic a disparut in totalitate, iar standardul rasei de Copoi Ardelenesc presupune o talie de 55 - 65 cm si o greutate a Copoiului Ardelenesc de minim 25 Kg.

Determinanta este insa armonia si proportionalitatea fizicului unui exemplar de Copoi Ardelenesc. Corpul acestui copoi ungar de vanatoare este atletic, cu osatura nu foarte fina dar nici extrem de puternica, membrele lungi si puternice , adaptate perfect pentru a tine urma vanatului pe distante mari. Inaltimea la greaban si lungimea corpului corespund raportului 10/11.

Capul unui caine de rasa Copoi Ardelenesc este usor bombat, destul de lung, dar nu ascutit, cu protuberanta occipitala neaccentuata si arcadele sprancenelor abia vizibile. Pe sprancene exista intotdeauna un marcaj de foc, de culoare nu prea inchisa, de forma unui punct, marcaje ce exista si pe bot si membre.

Stopul este putin pronuntat, iar trufa este de culoare neagra, nu foarte aplatizata. Narile sunt larg deschise, cu aripi mobile.

Maxilarele sunt puternice, Copoiul Ardelenesc avand o dantura completa, cu dinti puternici, bine dezvoltati. Dantura defectuoasa reprezinta un defect eliminatoriu. Muscatura este in foarfeca. Ochii de dimensiune medie sunt migdalati, usor oblici, de culoare brun inchis. Urechile cad de-a lungul obrajilor fara a forma cute, asemanatoare cu ale unui caine de rasa Beagle, nu foarte grele si rotunjite la varf. Gatul are de asemenea o musculatura puternica si i se tolereaza o usoara salba.

Corpul are forma dreptunghiulara, cu greaban accentuat si crupa usor inclinata. Diferentele intre masculi si femele sunt evidente. La femele se tolereaza o regiune lombara un pic mai lunga. La masculi, cele doua testicule trebuie sa fie evidente, normal dezvoltate si complet coborate in scrot.

La Copoiul Ardelenesc culoarea de fond este negrul. Parul este scurt, strans, drept, stralucitor si bine intins pe piele. Un par sarmos, moale, ondulat sau rar reprezinta un defect de eliminare. Pe bot, front, piept si membre sunt marcaje de culoare alba, insa albul nu trebuie sa depaseasca 20% din suprafata corpului. Acest marcaj se gaseste uneori si la extremitatea cozii.

O femela poate da nastere la 6 - 12 pui, iar media de viata a cainelui de rasa Copoi Ardelenesc este de 10-12 ani.

Energic, curajos, atent, calm si echilibrat, Copoiul Ardelenesc are aptitudinile necesare pentru a vana singur, la mare distanta fata de stapan. Glasul lui este sonor, cu o tonalitate inalta fiind astfel usor de sesizat de la departare si dand un farmec aparte vanatorii. La descoperirea unei urme proaspete semnalul este dat pe un ton plangaret. Singur sau in cuplu, el va gasi vanatul, il va hartui si il va indrepta spre linia de tir.

Ferm si plin de temperament Copoiul Ardelenesc este una dintre rasele de caini care suporta cu usurinta temperaturi extreme. Agresivitatea sau instabilitatea psihica sunt alte defecte eliminatorii.

Pagina vizualizata de 62306 ori

Canise Copoi Ardelenesc

Canisa Canisa Krisinapoi sus 

Canisa Kris - Imaginea 1

Canisa Kris

Adresa: bucuresti, Sector 2 (Bucuresti)

Rase crescute: Airedale Terrier, Akita, Alaskan Malamute, American Cocker Spaniel, Austrian Pinscher, Beagle, Beagle-Harrier, Border Collie, Boston Terrier, Bull Terrier, Bulldog, Bulldog Francez, Bullmastiff, Cane Corso, Cavalier King Charles Spaniel, Chihuahua, Ciobanesc Alb Elvetian, Ciobanesc Australian, Ciobanesc Caucazian, Ciobanesc German, Ciobanesc Romanesc de Bucovina, Ciobanesc Romanesc Mioritic, Collie Smooth, Copoi Ardelenesc, Dalmatian, Deerhound, Dobermann, Dog Argentinian, Dogo Canario, Dogue de Bordeaux, English Cocker Spaniel, English Setter, English Springer Spaniel, Fila brasileiro, Fox Terrier (Smooth), Fox Terrier (Wire), German Hound, German Pinscher, German Spaniel, German Spitz, Golden Retriever, Gordon Setter, Havanese, Husky Siberian, Irish Red and White Setter, Italian Pointing Dog, King Charles Spaniel, Labrador Retriever, Lhasa Apso, Mastiff, Neapolitan Mastiff, Ogar Afgan, Ogar Englez Cenusiu, Pinscher Pitic, Poodle, Rottweiler, Saint Bernard Dog, Samoyed, Schnauzer Pitic, Setter Irlandez Rosu, Shar pei, Shih Tzu, Spitz Japonez, Tosa Inu, Westie

Hrana folosita: Biomil, Royal Canin

Servicii oferite: adulti, dogsitter, dresaj - agilitate, dresaj - disciplina, dresaj - dog dancing, dresaj - paza si protectie, dresaj - salvare, dresaj - urma, monte, pensiune, pui

Mai multe detalii...

Alte informatii Canisa KRIS vinde pui din rasele:Dog de Bordeaux,Ciobanesc Caucazian,Cane Corso, Golden-Labrador Retriever,Chow-Chow,Westie,York Shire,Saint Bernard,Shih-Tzu,Bichon Maltese, Frisee, Bolognese,Pomeranian,Beagle,Bullterrier,Shar-Pei,Bulldog Englez-Francez,Rottweiler,Ciobanesc German din canisa proprie ... citeste mai mult

Pentru a vedea detaliile de contact autentifica-te!
Daca nu ai cont te poti inregistra gratuit aici!

Canisa Canisa Soimulinapoi sus 

Nu exista poze pentru Canisa Soimul

Canisa Soimul

Adresa: Str.Principala nr.23, Crainimat (Bistrita Nasaud)

Rase crescute: Copoi Ardelenesc

Hrana folosita: Acana, Bewi Dog, Chappi, Dog Chow, Pedigree, Pro Plan, Proline, Royal Canin

Mai multe detalii...

Alte informatii Canisa de vanatoare Soimul a fost infiintata in anul 1992 de catre Cherhat Dumitru. Obiectul principal de activitate al canisei noastre este antrenamentul cainilor de vanatoare si vanzarea de pui cu pedigree din rasele: Copoi Ardelenesc, Copoi Jura, Jagdterrier, Brak German, Limier Bavare ... citeste mai mult

Pentru a vedea detaliile de contact autentifica-te!
Daca nu ai cont te poti inregistra gratuit aici!

Canisa Canisa Ursoaiainapoi sus 

Canisa Ursoaia - Imaginea 1
Pentru a vedea detaliile de contact autentifica-te!
Daca nu ai cont te poti inregistra gratuit aici!

Canisa Canisa_colt Albinapoi sus 

Nu exista poze pentru Canisa_colt Alb

Canisa_colt Alb

Pentru cel mai credincios prieten

Adresa: sat nou nr 85, Sanandrei (Timis)

Rase crescute: Copoi Ardelenesc

Mai multe detalii...

Alte informatii primul caine l-am cumparat din Ungaria,mascul 3ani Arpad. ... citeste mai mult

Pentru a vedea detaliile de contact autentifica-te!
Daca nu ai cont te poti inregistra gratuit aici!

Canisa Háromszeki Vahur Erdelyi Kopo Kennelinapoi sus 

Háromszeki Vahur Erdelyi Kopo Kennel - Imaginea 1

Háromszeki Vahur Erdelyi Kopo Kennel

Adresa: Valea Crisului, nr:388 jud Covasna, Sfantu Gheorghe (Covasna)

Rase crescute: Copoi Ardelenesc, German Hunting Terrier

Mai multe detalii...

Alte informatii Erdelyi Kopo ... citeste mai mult

Pentru a vedea detaliile de contact autentifica-te!
Daca nu ai cont te poti inregistra gratuit aici!

Canisa Kopokinapoi sus 

Kopok - Imaginea 1

Kopok

Adresa: str. Andrei Saguna, Nr.1, Covasna (Covasna)

Rase crescute: Copoi Ardelenesc

Hrana folosita: Acana, Dog Chow, Eukanuba, Royal Canin

Servicii oferite: dresaj - urma, pui

Mai multe detalii...

Pentru a vedea detaliile de contact autentifica-te!
Daca nu ai cont te poti inregistra gratuit aici!

Canisa Nandoinapoi sus 

Nu exista poze pentru Nando

Nando

Adresa: 242, Almas (Arad)

Rase crescute: Airedale Terrier, Copoi Ardelenesc

Mai multe detalii...

Pentru a vedea detaliile de contact autentifica-te!
Daca nu ai cont te poti inregistra gratuit aici!

Canisa Pusainapoi sus 

Pusa - Imaginea 1

Pusa

Adresa: Sibiu, Sibiu (Sibiu)

Rase crescute: Copoi Ardelenesc

Hrana folosita: Darling, Pedigree

Servicii oferite: monte, pui

Mai multe detalii...

Alte informatii femela Copoi de 1 an,exemplar deosebit ... citeste mai mult

Pentru a vedea detaliile de contact autentifica-te!
Daca nu ai cont te poti inregistra gratuit aici!

Canisa Rexoinapoi sus 

Nu exista poze pentru Rexo

Rexo

Adresa: gheorghge zaam 18, Baia Sprie (Maramures)

Rase crescute: Copoi Ardelenesc

Hrana folosita: Belcando, Pro Pac

Mai multe detalii...

Pentru a vedea detaliile de contact autentifica-te!
Daca nu ai cont te poti inregistra gratuit aici!

Canisa Siculus Erdelyi Kopo Kennelinapoi sus 

Siculus Erdelyi Kopo Kennel - Imaginea 2

Siculus Erdelyi Kopo Kennel

Pentru vanatoare si expozitii.

Adresa: nr.9, Cristuru Secuiesc (Harghita)

Rase crescute: Copoi Ardelenesc

Mai multe detalii...

Alte informatii Erdelyi kopo. Copoi Ardelenesc. Canisa Siculus a fost infiintat in anul 1970 de catre Galfalvi Gabor la Cristuru Secuiesc. ... citeste mai mult

Pentru a vedea detaliile de contact autentifica-te!
Daca nu ai cont te poti inregistra gratuit aici!

Canisa Transylvanian Black Symphonyinapoi sus 

Nu exista poze pentru Transylvanian Black Symphony

Transylvanian Black Symphony

Adresa: Str. Palas, Nr 2 ; Tg Mures, (Mures)

Rase crescute: Copoi Ardelenesc, Dachshund (Teckel)

Servicii oferite: monte, pui

Mai multe detalii...

Pentru a vedea detaliile de contact autentifica-te!
Daca nu ai cont te poti inregistra gratuit aici!

Canisa Turzun -ca Sufixinapoi sus 

Nu exista poze pentru Turzun -ca Sufix

Turzun -ca Sufix

Respect reciproc, prietenie vesnica.

Adresa: str.Muncii nr.63, Rupea (Brasov)

Rase crescute: Copoi Ardelenesc

Mai multe detalii...

Alte informatii Pasiunea pentru vanatoare ,dar si dragostea pentru cainii destinati acestui sport,m-au determinat sa infiintez canisa si sa cresc caini din rasa copoi ardelenesc.Consider ca este o rasa de caini de vanatoare perfect adaptata conditiilor de vanatoare existente in tara noastra,in general si in mod par ... citeste mai mult

Pentru a vedea detaliile de contact autentifica-te!
Daca nu ai cont te poti inregistra gratuit aici!

Canisa Vanatorul Negruinapoi sus 

Nu exista poze pentru Vanatorul Negru

Vanatorul Negru

VANATORUL NEGRU!

Adresa: Str. George Matheiu nr 441A, Bistrita (Bistrita Nasaud)

Rase crescute: Copoi Ardelenesc, German Hunting Terrier

Hrana folosita: Biomil, Royal Canin

Servicii oferite: adulti, monte, pui

Mai multe detalii...

Alte informatii Canisa de copoi ardelenesc, caini folositi la vanatoare. ... citeste mai mult

Pentru a vedea detaliile de contact autentifica-te!
Daca nu ai cont te poti inregistra gratuit aici!
Canisa ta poate fi aici! Inscrie canisa ta!

Caini Copoi Ardelenesc de vanzare

Cu poze
Copoi Ardelenesc de vanzare
Data anunt: 29/10/2012

Pret vanzare: 100 €

Fara poze
Copoi Ardelenesc de vanzare
Data anunt: 23/02/2012

Pret vanzare: 100 €

Fara poze
Copoi Ardelenesc de vanzare
Data anunt: 25/07/2010

Pret vanzare: 120 €

Fara poze
Copoi Ardelenesc de vanzare
Data anunt: 25/07/2010

Pret vanzare: 150 €

Fara poze
Copoi Ardelenesc de vanzare
Data anunt: 25/07/2010

Pret vanzare: 100 €

Fara poze
Copoi Ardelenesc de vanzare
Data anunt: 25/07/2010

Pret vanzare: 120 €

Fara poze
Copoi Ardelenesc de vanzare
Data anunt: 25/07/2010

Pret vanzare: 120 €

Fara poze
Copoi Ardelenesc de vanzare
Data anunt: 11/02/2009

Pret vanzare: 600 €

Ai un caine de vanzare? Click aici pentru a adauga un anunt
 
Copyright 2008 - 2014 © Powered by CRK Toate drepturile rezervate