Ai o Canisa?

Afla cum te poate ajuta Canise.ro sa vinzi pui aici!

Utilizator:
Parola:
 
SocialTwist Tell-a-Friend
Facebook în aer liber pentru câinele tău! - Imaginea 1

Facebook în aer liber pentru câinele tău!

Ce trebuie să ştim despre socializarea câinelui cu oamenii? - Imaginea 1

Ce trebuie să ştim despre socializarea câinelui cu oamenii?

Esti pregatit sa convietuiesti cu un caine? - Imaginea 1

Esti pregatit sa convietuiesti cu un caine?

Pericole pentru cainele tau! - Imaginea 1

Pericole pentru cainele tau!

Cum iti gasesti un caine de rasa? - Imaginea 1

Cum iti gasesti un caine de rasa?

Ce rasa ti se potriveste? - Imaginea 1

Ce rasa ti se potriveste?

Cum alegi un crescator? - Imaginea 1

Cum alegi un crescator?

  • Membri: 8976
  • Canise: 491
  • Asociatii chinologice: 56
  • Caini: 3551
  • Caini de vanzare: 1028
  • Masculi de reproductie: 399
  • Femele de reproductie: 444
  • Anunturi monte(prenotari): 97
  • Cuiburi: 246
Nume:
Email:
Parola:
 
 

Rasa Alaskan Malamute

Alaskan Malamute

Alaskan Malamute - Imaginea 1Alaskan Malamute - Imaginea 2Alaskan Malamute - Imaginea 3Alaskan Malamute - Imaginea 4Alaskan Malamute - Imaginea 5

Denumirea de origine Alaskan Malamute

Denumirea in engleza Alaskan Malamute

Face parte din grupa de caini V: Spitz and Primitive types

Rasa Alaskan Malamute descinde din lupul arctic (Alaska), botezat dupa grupul de eschimosi denumit "Mahlemuts", insa originile ei precise nu se cunosc nici astazi. Chiar daca primele date referitoare la ei nu sunt mai vechi de cinci sute de ani, nimic nu ne poate spune daca aceaste frumuseti arctice nu au existat dinainte.

La sfarsitul secolului al XIX-lea cainii de tractiune Alaskan Malamute au devenit foarte apreciati si foarte scumpi deoarece erau cei mai buni pentru a inlesni goana dupa aur a aventurierilor ce invadasera Alaska.

De-a lungul anilor ei au fost folositi in continuare pentru a trage saniile, ca si caini utilitari, in ciuda faptului ca viteza lor era ceva mai mica dacat a concurentei cu ochi albastri (husky siberian).

Oricare ar fi originile acestor caini, un lucru este clar: calitatile native ale Malamutului de astazi sunt rezultatul perfectei sale adaptari la conditiile in care si-a dus viata si a muncit timp de secole.

Este un caine puternic, foarte rezistent la frig. In tinuturile de nord mai este folosit si astazi la tractiunea saniilor pentru oameni sau lucruri. Este un caine prietenos si loial, foarte inteligent, de aceea il mai regasim si ca insotitor in expeditii.

Blana este bicolora, gri cu negru sau alb cu negru ; combinatia de culori in general formeaza o "masca" in jurul ochilor. Crescut in tinutuile nordice, blana sa este foarte deasa si lunga, dar foarte lucioasa si foarte moale la atingere. Pentru a ramane la fel de frumoasa si deasa trebuie periat des – cam de 3 ori pe saptamana.

Inaltimea pieptului corespunde aproximativ cu jumatatea inaltimii la greaban, punctul cel mai coborat al pieptului fiind situat exact in spatele antebratului. Lungimea corpului, masurata de la punctul umarului la punctul fesei depaseste inaltimea la greaban.

Membrele posterioare trebuie sa fie puternice. Vazute din spate, atat static cat si in miscare, ele sunt perfect paralele cu membrele anterioare. Cainele nu trebuie sa aiba posteriorul prea ingust sau prea larg. Pintenii sunt considerati un defect si trebuie cupati imediat dupa nastere. Coapsele sunt foarte muscularizate.

Talia cautata pentru lucru este de 63,5 cm la greaban pentru o greutate de 38 kg la mascul si 58,5 cm la greaban pentru o greutate de 34 kg la femele. La arbitraj, dintre doi caini egali in tip, proportii si functionalitate, va fi preferat cel cu inaltimea mai apropiata de cea standard de munca.

Speranta de viata este de 12-15 ani.

O femela va da nastere in medie la 6 pui.

Alaskan Malamut-ul este, in general o rasa rezistenta in ce priveste sanatatea. El este predispus a displazie a soldului, dar nu mai mult decat orica rasa de talie mare. O alta boala intalnita la cainii din aceasta rasa este chondrodysplazia, cunoscuta si sub denumirea de dwarfism, motiv pentru care unele cluburi solicita certificari OFA, CERF si CHD (dwarfism test) ale parintilor exemplarului.


Malamultul este un caine afectuos, prietenos si nu este cainele cu un singur "stapan" si are aptitudinile necesare pentru a fi un bun caine de salvare.

Condiitiile aspre de viata din tinuturile inghetate au determinat ca, in timp, acesti caini de sanie sa capete o gandire independenta devenind in unele cazuri chiar incapatanati.

Nu este potrivit pentru apartament deoarece va fi un caine care va "demola" tot, are nevoie de o curte mare, cu gard inalt si bine ingropat in pamant (ii place sa sape). Trebuie ferit de temperaturile ridicate.

Este foarte important sa socializati de mic puiul de Alaskan Malamute pentru ca el sa nu fie agresiv in prezenta celorlalti caini la maturitate, iar cand sunt adulti ei nu trebuie lasati nesupravegheati in prezenta copiilor pe care ii pot rani chiar si prin simple gesturi, fiind caini de talie mare.

Pagina vizualizata de 31952 ori

Canise Alaskan Malamute

Canisa Arctic Villageinapoi sus 

Arctic Village - Imaginea 1

Arctic Village

Adresa: Grivitei 190, Arad (Arad)

Rase crescute: Alaskan Malamute

Hrana folosita: Acana

Servicii oferite: adulti, dogsitter, dresaj - disciplina, monte, pensiune, pui

Mai multe detalii...

Alte informatii Suntem o canisa mica, si cainii nostri sunt, in primul rand, membri ai familiei. Scopul nostru este similar oricarui crescator responsabil, acela de a obtine caini sanatosi, cu capacitatea de a face munca pentru care au fost selectati. Credem ca acest lucru e posibil folosind la monte doar cainii ca ... citeste mai mult

Pentru a vedea detaliile de contact autentifica-te!
Daca nu ai cont te poti inregistra gratuit aici!

Canisa Canisa Krisinapoi sus 

Canisa Kris - Imaginea 1

Canisa Kris

Adresa: bucuresti, Sector 2 (Bucuresti)

Rase crescute: Airedale Terrier, Akita, Alaskan Malamute, American Cocker Spaniel, Austrian Pinscher, Beagle, Beagle-Harrier, Border Collie, Boston Terrier, Bull Terrier, Bulldog, Bulldog Francez, Bullmastiff, Cane Corso, Cavalier King Charles Spaniel, Chihuahua, Ciobanesc Alb Elvetian, Ciobanesc Australian, Ciobanesc Caucazian, Ciobanesc German, Ciobanesc Romanesc de Bucovina, Ciobanesc Romanesc Mioritic, Collie Smooth, Copoi Ardelenesc, Dalmatian, Deerhound, Dobermann, Dog Argentinian, Dogo Canario, Dogue de Bordeaux, English Cocker Spaniel, English Setter, English Springer Spaniel, Fila brasileiro, Fox Terrier (Smooth), Fox Terrier (Wire), German Hound, German Pinscher, German Spaniel, German Spitz, Golden Retriever, Gordon Setter, Havanese, Husky Siberian, Irish Red and White Setter, Italian Pointing Dog, King Charles Spaniel, Labrador Retriever, Lhasa Apso, Mastiff, Neapolitan Mastiff, Ogar Afgan, Ogar Englez Cenusiu, Pinscher Pitic, Poodle, Rottweiler, Saint Bernard Dog, Samoyed, Schnauzer Pitic, Setter Irlandez Rosu, Shar pei, Shih Tzu, Spitz Japonez, Tosa Inu, Westie

Hrana folosita: Biomil, Royal Canin

Servicii oferite: adulti, dogsitter, dresaj - agilitate, dresaj - disciplina, dresaj - dog dancing, dresaj - paza si protectie, dresaj - salvare, dresaj - urma, monte, pensiune, pui

Mai multe detalii...

Alte informatii Canisa KRIS vinde pui din rasele:Dog de Bordeaux,Ciobanesc Caucazian,Cane Corso, Golden-Labrador Retriever,Chow-Chow,Westie,York Shire,Saint Bernard,Shih-Tzu,Bichon Maltese, Frisee, Bolognese,Pomeranian,Beagle,Bullterrier,Shar-Pei,Bulldog Englez-Francez,Rottweiler,Ciobanesc German din canisa proprie ... citeste mai mult

Pentru a vedea detaliile de contact autentifica-te!
Daca nu ai cont te poti inregistra gratuit aici!

Canisa Lonely Stoneinapoi sus 

Lonely Stone - Imaginea 1

Lonely Stone

Incercam sa nu confundam ceea ce impresioneaza cu ceea ce este cu adevarat important!

Adresa: Str.1 Decembrie nr.58, Balan (Harghita)

Rase crescute: Alaskan Malamute

Servicii oferite: adulti, dresaj - agilitate, dresaj - disciplina, monte, pui

Mai multe detalii...

Alte informatii Ne gasiti la adresa http://www.alaskanmalamut.ro si pe pagina Asociatiei Sportive"Alaskan Malamut" Balan, ai carei fondatori suntem - http://www.alaskanmalamute.ro. ... citeste mai mult

Pentru a vedea detaliile de contact autentifica-te!
Daca nu ai cont te poti inregistra gratuit aici!

Canisa Maty-crissinapoi sus 

Maty-criss - Imaginea 1

Maty-criss

Adresa: Str. Piata-Mica Nr. 12, Bistrita (Bistrita Nasaud)

Rase crescute: Alaskan Malamute

Hrana folosita: Eukanuba, Pro Plan, Royal Canin

Mai multe detalii...

Pentru a vedea detaliile de contact autentifica-te!
Daca nu ai cont te poti inregistra gratuit aici!
Canisa ta poate fi aici! Inscrie canisa ta!

Caini Alaskan Malamute de vanzare

Fara poze
Alaskan Malamute de vanzare
Data anunt: 05/11/2008

Pret vanzare: 400 €

Fara poze
Alaskan Malamute de vanzare
Data anunt: 05/11/2008

Pret vanzare: 500 € (vandut)

Ai un caine de vanzare? Click aici pentru a adauga un anunt
 
Copyright 2008 - 2014 © Powered by CRK Toate drepturile rezervate