Ai o Canisa?

Afla cum te poate ajuta Canise.ro sa vinzi pui aici!

Utilizator:
Parola:
 
SocialTwist Tell-a-Friend
Facebook în aer liber pentru câinele tău! - Imaginea 1

Facebook în aer liber pentru câinele tău!

Ce trebuie să ştim despre socializarea câinelui cu oamenii? - Imaginea 1

Ce trebuie să ştim despre socializarea câinelui cu oamenii?

Esti pregatit sa convietuiesti cu un caine? - Imaginea 1

Esti pregatit sa convietuiesti cu un caine?

Pericole pentru cainele tau! - Imaginea 1

Pericole pentru cainele tau!

Cum iti gasesti un caine de rasa? - Imaginea 1

Cum iti gasesti un caine de rasa?

Ce rasa ti se potriveste? - Imaginea 1

Ce rasa ti se potriveste?

Cum alegi un crescator? - Imaginea 1

Cum alegi un crescator?

  • Membri: 8974
  • Canise: 491
  • Asociatii chinologice: 56
  • Caini: 3551
  • Caini de vanzare: 1028
  • Masculi de reproductie: 399
  • Femele de reproductie: 444
  • Anunturi monte(prenotari): 97
  • Cuiburi: 246
Nume:
Email:
Parola:
 
 

Pericole pentru cainele tau!

 

Una dintre preocupările esenţiale, în privinţa câinelui dumneavostră este sanătatea acestuia. De fiecare dată sunteţi ingrijorati in cazul in cainele este apatic sau nu are chef de joaca.

De aceea trebuie să ştim sa-l ferim de situaţii sau lucruri care i-ar putea pune în pericol sănătatea.

Daca în locul în care i-aţi stabilit culcuşul consideraţi că nu sunt obiecte periculoase, este bine să ştim că paleta de potenţiale pericole este extrem de largă :

1. Atenţie la bucătărie


Oricât de inofensivă ar părea intrarea câinelui în bucătărie, aici se află o sumedenie de pericole. Multe dintre alimentele pe care noi le consumăm cu plăcere sunt dăunătoare câinelui, deoarece sistemul digestiv al câinelui este diferit de cel al omului. Printre cele mai întâlnite alimente toxice pentru câini se află :
 

- strugurii

- stafidele

- cartofii încolţiţi

- ceapa

- ceaiul

- cafeaua

- ciocolata


2. Atenţie la baie


Multe dintre produsele cosmetice, de curăţenie şi întreţinere sunt depozitate în baie, iar cele mai multe dintre ele sunt adevarate bombe chimice în cazul în care sunt ingerate. Sunt toxice cosmeticele, medicamentele, şampoane. Clorul, soluţiile pentru îndepărtat pete, sunt extrem de toxice chiar şi în cantităţi mici. În mod obişnuit, câinele nu va mânca aceste substanţe iritante, dar dacă le varsă pe blană sau îi intră în ochi, atunci trebuie să vă deplasaţi de urgenţă la medicul veterinar.

3. Atenţie la birou


Chiar şi în birou poat fi întâlnite obiecte periculoase pentru câine, care ar putea să se simtă atras de agrafe, bolduri, capse. Aceste obiecte, chiar dacă nu sunt înghiţite, pot provoca leziuni.  Totodată bateriile pot constitui o sursă de pericol pentru câine, deoarece pot fi considerate tentante pentru ros.

4. Atenţie la aparatele alimentate cu energie electrică


Dacă nu are acces câinele dumneavoastră la cablurile electrice principale, fie pentru că sunt încastrate integral în pereţi sau în trasee acoperite, nu la fel se poate spune despre cablurile de racordare ale diferitelor aparate electrocasnice. Dacă un căţel roade cablul de la o lampă se poate electrocuta. În consecinţa, încercaţi să ascundeţi orice cablu în spatele mobilei, sub covor.

5. Atenţie la plante


Cu toţii ne dorim să avem o atmosferă vesela, cu plante la ferestre, în jardiniere sau o grădină frumoasă. Atenţie, însă, la plantele alese, doarece unele dintre acestea pot fi toxice pentru căţel. Printre cele mai des întâlnite plante toxice pentru câini se află :

- bulbii de narcisă, zambilă şi lalea

- azaleea

- cireşul sălbatic

- hortensia

- leandrul

- tisa6. Atenţie în curte


   Orice obiect mărunt din metal, plastic, lemn aruncat la întâmplare în curte poate constitui un potenţial pericol pentru un căţel dornic să experimenteze orice. Şi cum câini îşi manifestă curiozitatea folosind mai degrabă boticul decât lăbuţa, mai este doar un pas până la înghiţire (voluntară sau accidentală).

De asemenea trebuie să verificaţi imperfecţiunile împrejmuirii. Un cui răzleţ dintr-o scândură din gard ar putea să îi provoace leziuni câinelui.

Nu trebuie să depozitaţi sticle în locul unde are acces câinele. Ele ar putea fi sparte când câinele se joacă în preajma lor, iar până la vătămare nu mai este decât un pas.

Articol publicat la data 28/01/2012 si vizualizat de 6692 ori

Comentarii

Nu am gasit nici un comentariu!

Adauga un comentariu

Intra in contul tau ca sa postezi un comentariu.
Nu ai cont? Inregistreaza-te acum!
 
Copyright 2008 - 2014 © Powered by CRK Toate drepturile rezervate