Ai o Canisa?

Afla cum te poate ajuta Canise.ro sa vinzi pui aici!

Utilizator:
Parola:
 
SocialTwist Tell-a-Friend
Facebook în aer liber pentru câinele tău! - Imaginea 1

Facebook în aer liber pentru câinele tău!

Ce trebuie să ştim despre socializarea câinelui cu oamenii? - Imaginea 1

Ce trebuie să ştim despre socializarea câinelui cu oamenii?

Esti pregatit sa convietuiesti cu un caine? - Imaginea 1

Esti pregatit sa convietuiesti cu un caine?

Pericole pentru cainele tau! - Imaginea 1

Pericole pentru cainele tau!

Cum iti gasesti un caine de rasa? - Imaginea 1

Cum iti gasesti un caine de rasa?

Ce rasa ti se potriveste? - Imaginea 1

Ce rasa ti se potriveste?

Cum alegi un crescator? - Imaginea 1

Cum alegi un crescator?

  • Membri: 8976
  • Canise: 491
  • Asociatii chinologice: 56
  • Caini: 3551
  • Caini de vanzare: 1028
  • Masculi de reproductie: 399
  • Femele de reproductie: 444
  • Anunturi monte(prenotari): 97
  • Cuiburi: 246
Nume:
Email:
Parola:
 
 

Facebook în aer liber pentru câinele tău!


Când cineva care nu a avut plăcerea şi experienţa de a se ocupa de educarea unui animal află de noţiunea de socializare a câinilor, ar putea să se gândească: oare cum arată facebook-ul animalelor? E corectă logica, dar nu are legătură cu internetul, ci cu nevoia de o oferi căţelului dumneavostră posibilitatea de a intra în contact cu oameni, animale şi obiecte, ceea ce se întâmplă în parc, pe stradă, etc  şi nu în faţa laptop-ului.

Ce înseamnă un câine sociabil sau un câine corect socializat?

În esenţă, un câine sociabil este acela care se simte comfortabil în orice circumstanţă.  Pentru a atinge acest scop, trebuie să aveţi grijă să introduceţi căţelul în lumea complexă în care trăim.

Este câinele de vină?

Cu toţii ne dorim să avem un câine bine educat, ascultător şi ataşat faţă de familie. De multe ori, însă, în funcţie de personalitatea prietenului nostru patruped, constatăm că avem mai puţin control asupra câinelui faţă de ceea ce ne dorim.
De asemenea ne cuprind gândurile negre atunci când câinele noastru reacţionează nepotrivit în faţa unei situaţii inedite pentru el. Să fie vreo problemă cu câinele? De cele mai multe ori, NU. Este o problemă cu noi. De fapt, este o problemă generată de o socializare precară.

De ce căţelul sau câinele are o reacţie nepotrivită?

Ne mirăm atunci când câinele nostru o zbugheşte la fugă atunci când vede pentru prima dată o căruţă. Un alt tip de reacţie este aceea că prietenul nostru, căţeluşul, sare inconştient să muşte un câine de 5 ori mai mare decât el.  

Ambele situaţii sunt generate de soluţii personale, de multe ori nepotrivite, în faţa unor situaţii nemaintâlnite. Ca să înţelegem mai bine importanţa socializării câinilor, vă propun să facem un exerciţiu de empatie.

Cum ar reacţiona un om, dacă s-ar trezi dimineaţa, la capul patului, cu o fiinţă de culoare verde, având înălţimea de peste 2 metri, cu tentacule în loc de mâini şi care întreabă: cum e viaţa pe această planetă? Nu cred că primul gând ar fi să răspundă că viaţa e grea, că Băse nu vrea să plece de unde s-a cocoţat, sau că suferă din pricina tăierilor de salarii. Mai degrabă, după caz, sau mai degrabă după impulsul de moment, fie în două nanosecunde iese din casă, fie îi încearcă, pe frunte, vaza primită recent de la mama soacră.

Aşa este şi cu câinele, căruţa îi poate părea, la prima întâlnire, o foarte sofisticată navă extraterestră, caz în care reacţiile faţă de prezenţa ei pot fi de orice fel.

Adaptarea căţelului la noul domiciliu


Primul pas pe care trebuie să-l facem atunci când un căţel de câteva luni ajunge la noi acasă este să-i asigurăm condiţiile pentru adaptarea la noul domiciliu. Anihilaţi din faşă intenţia, firească, dar daunătoare de a invita toţi prieteni, vecinii, rudele, să îl vadă pe căţel. În primele zile asiguraţi-vă că are tot confortul şi întăriţi relaţia cu căţelul prin orice activitate sau joc care îi provoacă plăcere.
Nu trebuie, în faza de adaptare la noul domiciliu, să intre în contact cu sute de feţe noi, ci să vă asiguraţi că relaţia cu dumneavostră este sănătoasă şi armonioasă. Puteţi amâna pelerinajul pe la „sfântul căţel” ceva mai târziu, când este deja învăţat cu noua casă.
De fapt, contactul cu cât mai multe persoane este foarte important, dar la momentul potrivit, după ce câinele capătă încredere în stăpân şi s-a acomodat pe deplin în noul cămin.

Când putem trece la contactul intensiv cu oamenii şi câte zile durează acomodarea la domiciliul actual?

 Nu există o perioadă standard. Depinde, în primul rând, de temperamentul şi personalitatea câinelui, iar în al doilea rând de răbdarea şi de vocaţia fiecărui stăpân de a transmite încredere prietenului patruped. 

Elementele componente ale unei socializări complete?


Printre etapele importante ale socializării câinelui, pe care am decis să le abordăm separat se află socializarea cu oamenii, socializarea cu animalele,  acomodarea cu mijloacele de transport, acomodarea cu diverse obiecte, iar lista ar putea continua până la detalii pe care le putem considera mai puţin importante cum ar fi acomodarea la suprafeţe cu diverse texturi şi forme diferite de relief.


Surse:


Articol publicat la data 12/02/2012 si vizualizat de 10823 ori

Comentarii

Nu am gasit nici un comentariu!

Adauga un comentariu

Intra in contul tau ca sa postezi un comentariu.
Nu ai cont? Inregistreaza-te acum!
 
Copyright 2008 - 2014 © Powered by CRK Toate drepturile rezervate