Ai o Canisa?

Afla cum te poate ajuta Canise.ro sa vinzi pui aici!

Utilizator:
Parola:
 
SocialTwist Tell-a-Friend
Facebook în aer liber pentru câinele tău! - Imaginea 1

Facebook în aer liber pentru câinele tău!

Ce trebuie să ştim despre socializarea câinelui cu oamenii? - Imaginea 1

Ce trebuie să ştim despre socializarea câinelui cu oamenii?

Esti pregatit sa convietuiesti cu un caine? - Imaginea 1

Esti pregatit sa convietuiesti cu un caine?

Pericole pentru cainele tau! - Imaginea 1

Pericole pentru cainele tau!

Cum iti gasesti un caine de rasa? - Imaginea 1

Cum iti gasesti un caine de rasa?

Ce rasa ti se potriveste? - Imaginea 1

Ce rasa ti se potriveste?

Cum alegi un crescator? - Imaginea 1

Cum alegi un crescator?

  • Membri: 8975
  • Canise: 491
  • Asociatii chinologice: 56
  • Caini: 3551
  • Caini de vanzare: 1028
  • Masculi de reproductie: 399
  • Femele de reproductie: 444
  • Anunturi monte(prenotari): 97
  • Cuiburi: 246
Nume:
Email:
Parola:
 
 

Esti pregatit sa convietuiesti cu un caine?

Odata adus din canisa, catelul dumneavoastra trebuie sa primeasca antentie deosebita in primele luni, in special pana cand va fi incheiata schema de vaccinare recomandata de veterinar.

Este esential sa va sfatuiti cu crescatorul in privinta unor particularitati pe care le-a observat la catel, de care trebuie sa tineti cont in cresterea si educarea noului membru de familie.

Orice rasa prefereati, la varste mici orice catel isi manifesta curiozitatea si va deveni interesat de orice particica din casa dumneavoastra, de orice fenomen din jur.

Din acest motiv trebuie sa fiti cu un pas inainte pentru a preintampina aparatia unor  evenimente neplacute.

IMPORTANT !!!

Nu scoateti catelul in spatii publice si restrictionati contactul cu alti caini pana la incheierea schemei initiale de vaccinare !!


Alegerea spatiului destinat catelului

 

In functie de rasa, temperament, timpul pe care il aveti disponibil si tipul locuintei dumneavostra trebuie sa luati o decizie in privinta spatiului pe care il puneti la dispozitia catelului.


1. In casa


Daca locuiti intr-un apartament este de preferat sa nu va indreptati atentia catre rasele mari, care au nevoie de miscare in spatii largi, caz in care trebuie sa rezervati mai mult timp plimbarilor in parc. Oricat de inteligent este cainele dumneavoastra, nu va putea face diferenta dintre obiectele periculoase care pot fi inghitite si cele inofensive. In aceste conditii trebuie sa aveti grija sa nu poata ajunge la obiectele la care nu doriti aiba acces.

SFAT !!

Nu subestimati capacitatea catelului si mai ales a unui caine adult de a gasi solutii complexe pentru a atinge un scop. Ex. Daca tineti recompensele intr-un loc cunoscut de caine (intr-un sertar, in debara, etc), el va face orice pentru a ajunge la locul cu pricina. NU va avea mila fata de mobila achizitionata in urma cu doar cateva zile si nici nu il va interesa ca este achizitionata in rate. Simtul lui estetic ar putea sa-i spuna chiar ca e in tendinte usa cu zgarieturi.


Indiferent ca aduceti in casa un catel sau un exemplar adult, trebuie sa il invatati cu un unic culcus si trebuie sa ii interziceti sa isi stabileasca locurile de dormit oriunde doreste, cand pe canapea, cand pe fotoliu, cand in pat alaturi de dumneavoastra. La exemplarele dominante, libertatea de a alege locul si mai ales unul privilegiat cum este canapeaua ar putea sa il determine sa creada ca este seful haitei, cu efecte neplacute pentru colocatari.

IMPORTANT !!!

Alegeti un culcus potrivit pentru caine (ex. un cos de rachita, saltea cu dimensiunea potrivita rasei, etc), dar nu il excludeti de la activitatile comune


2. In curte


Dacă locuinţa dumneavostră este o casă care are şi curte, în funcţie de particularităţile rasei ar putea fi o alegere excelentă instalarea noului companion în aer liber. Va avea spaţiu de mişcare ceea ce va poate scuti pe dumnevostră să-i consumaţi surplusul de energie.

Pentru confortul catelului, trebuie sa-i asigurati un loc ferit de umezeala si curent. In principiu, pentru cele mai multe rase care pot fi crescute in aer liber, alegerea unui custi hidroizolate si de marime potrivita, asezate intr-un colt al curtii ar trebui sa indeplineasca aceste criterii. In conditii meteorologice extreme trebuie sa luati masuri suplimentare pentru cainele dumneavoastra.


Daca intentionati sa limitati accesul cainelui dumneavostra la toata curtea, permanent sau temporar (cand primiti vizita unor prieteni, care se simt deranjati de prezenta prea apropiata a cainelui), solutia optima este este contruirea unui tarc sau padoc.

Pentru limitarea accesului este strict interzisă legarea câinelui în lanţ. Pentru perioade foarte scurte de timp (zeci de minute) puteţi să legaţi câinele cu lesa de un copac, un gard, etc (ex. in parc în perioade scurte în care nu puteţi să fiţi atent la el, sau la expoziţii în perioada de aşteptare înainte de intrarea în ring ). Pornesc cu aceasta observatie si dupa ce am vazut, intr-o curte, un catel nu mai greu de 5 kg, care parea ca trage lantul de ancora al unei nave petrolier.

IMPORTANT !!!

În niciun caz nu folosiţi imobilizarea în lanţ deoarece are efecte extrem de neplăcute asupra psihicului cainelui si asupra perspectivei de relationare a cainelui in viata de zi cu zi. Cei care nu pot accepta ideea ca locul cainelui NU este in lant, cu siguranta ca nu sunt pregatiti sa aiba un astfel de prieten.


Si in cazul in care alegeti ca locul catelului sa fie in curte, trebuie sa observati obiectele potential daunatoare si sa le indepartati sau sa restrictionati accesul la ele. Totodata, anumite accesorii si chiar pantofii din piele lacuita recent achizitionati pot fi considerate jucariile favorite si nu ar fi corect sa varsati nervii pe catel pentru ca trebuie sa ajungeti la sedinta incaltat in sandale.

IMPORTANT !!!

Nu este vina cainelui ca si-a manifestat un instinct, ci a dumneavoatra pentru ca nu ii intelegeti pe deplin nevoile.


Imprejumirea curtii are un rol extrem de important pentru catelul dumneavoastra. Trebuie sa fiti atent la existenta oricarei brese care ar putea sa permita catelului parasirea curtii.  Totodata, in functie de rasa, trebuie sa analizati daca inaltimea gardului este suficienta pentru a fi siguri ca ajuns la maturitate prietenul patruped nu va experimenta aventuri nedorite cu cainele/cateaua vecinului.

SFAT !!

În perioadele cu ninsori abundente trebuie să reanalizaţi posibilitatea cainelui de a parasi curtea, in functie de grosimea stratului de zapada, care i-ar putea usura misiunea.

Articol publicat la data 28/01/2012 si vizualizat de 8124 ori

Comentarii

Nu am gasit nici un comentariu!

Adauga un comentariu

Intra in contul tau ca sa postezi un comentariu.
Nu ai cont? Inregistreaza-te acum!
 
Copyright 2008 - 2014 © Powered by CRK Toate drepturile rezervate