Ai o Canisa?

Afla cum te poate ajuta Canise.ro sa vinzi pui aici!

Utilizator:
Parola:
 
SocialTwist Tell-a-Friend
Facebook în aer liber pentru câinele tău! - Imaginea 1

Facebook în aer liber pentru câinele tău!

Ce trebuie să ştim despre socializarea câinelui cu oamenii? - Imaginea 1

Ce trebuie să ştim despre socializarea câinelui cu oamenii?

Esti pregatit sa convietuiesti cu un caine? - Imaginea 1

Esti pregatit sa convietuiesti cu un caine?

Pericole pentru cainele tau! - Imaginea 1

Pericole pentru cainele tau!

Cum iti gasesti un caine de rasa? - Imaginea 1

Cum iti gasesti un caine de rasa?

Ce rasa ti se potriveste? - Imaginea 1

Ce rasa ti se potriveste?

Cum alegi un crescator? - Imaginea 1

Cum alegi un crescator?

  • Membri: 8974
  • Canise: 491
  • Asociatii chinologice: 56
  • Caini: 3551
  • Caini de vanzare: 1028
  • Masculi de reproductie: 399
  • Femele de reproductie: 444
  • Anunturi monte(prenotari): 97
  • Cuiburi: 246
Nume:
Email:
Parola:
 
 

Ce trebuie să ştim despre socializarea câinelui cu oamenii?


Cea mai importantă etapă a socializării unui căţel este socializarea la grupa umană. Dacă acordaţi importanţa cuvenită acestei componente esenţiale, nu veţi avea surprize neplăcute ceva mai târziu. În cazul raselor cu aptitudini de lucru, sau al raselor cu potenţial agresiv, socializarea are cu atât mai mult un rol important.

Nu ar fi deloc plăcut ca bastonul unui bătrân să fie interpretat ca fiind o armă, iar câinele să reacţioneze în sensul nedorit al unei ofensive împotriva „inamicului”. Pentru eficienţa socializării căţelului este recomandată insistenţa de a-i arăta cât mai multe tipuri de oameni, conform unor multiple criterii de clasificare.

Câinele trebuie să înveţe că nu prezintă pericol nici oamenii cu plete, nici cei cu chelie sau mustaţă. Câinele trebuie să înveţe că este inofensiv bastonul unui bătrân, sau că un copil care aleargă spre el, doar vrea să se joace şi nu să îl atace.

Căţelul are nevoie de încrederea dumneavoastră şi nu ezitaţi să o arătaţi de fiecare dată când se află în faţa unei situaţii noi.

În spaţii publice permiteţi, de fiecare dată când aveţi ocazia, atingerea şi mângâierea câinelui de către persoane necunoscute. Astfel accentuaţi o idee pe care câinele şi-o va însuşi, aceea că lumea înconjurătoare este formată din persoane agreabile, iar spaţiul lui de mişcare este unul relaxant.

AŞA NU!

Există diferite teorii lansate de diferiţi dresori potrivit cărora, în cazul raselor cu caracter utilitar, la care este încurajată dezvoltarea instinctului de pază, nu sunt recomandate atingerile persoanelor străine, deoarece câinele, în aceste condiţii, nu va mai fi determinat să-şi facă treaba de paznic.
Mai mult decât atât, în intenţia de creşte nivelul de vigilenţă, apelează la o metodă deloc potrivită, aceea de oferi experienţe negative câinelui de fiecare dată când acesta intră în contact cu oameni sau animale.
Trebuie să plecăm de la o idee clară şi să facem fiecare pas al educaţiei câinelui în sensul stabilit, pentru că ne dorim alături un câine care să fie paznic al proprietăţii noastre şi nu un paznic al fiecărei străzi pe care ne plimbăm.

Un câine de pază trebuie învăţat de mic să accepte în spaţii publice prezenţa oamenilor necunoscuţi. Printr-o altă etapă a educaţie sale, care de obicei trebuie să se desfăşoare după împlinirea vârstei de un an, câinele poate fi uşor învăţat să reacţioneze la orice atac asupra stăpânului.

FOARTE IMPORTANT!


Nu trebuie să permiteţi căţeilor sau câinilor să se manifeste agresiv faţă de persoanele sau animalele care se află în acelaşi areal public, iar orice astfel de manifestare trebuie pedepsită instantaneu. Pedeapsa se aplică gradual, până când câinele renunţă la acţiune, de la atenţionarea verbală, până la un mic şoc în zgardă (un  şoc în zgardă nu înseamnă spânzurarea câinelui, ci întândirea cu viteză a lesei, până când această crează presiunea necesară asupra zgărzii, pe durata unei fracţiuni de secundă !!!).

AŞA NU!

În încercarea de a calma un căţel sau un câine care se manifestă agresiv se apelează în dese rânduri la o metodă contraindicată, respectiv mângâierea acestuia. Un astfel de gest este interpretat de câine ca fiind o susţinere a comportamentului său şi, în consecinţă, se va simţi încurajat să îl repete.

Surse:


Articol publicat la data 12/02/2012 si vizualizat de 12357 ori

Comentarii

Nu am gasit nici un comentariu!

Adauga un comentariu

Intra in contul tau ca sa postezi un comentariu.
Nu ai cont? Inregistreaza-te acum!
 
Copyright 2008 - 2014 © Powered by CRK Toate drepturile rezervate